Tuinontwerp

Een nieuwe tuin

Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning of je wil wat aan je bestaande tuin gaan doen, dan is het belangrijk om een goed tuinontwerp te hebben. Een tuinontwerp op papier laat zien welke gedeeltes van de tuin in de zon of de schaduw liggen. Hier kun je dan weer je beplanting bij aanpassen. Een tuin is voor iedereen weer anders. Een gezin met kinderen heeft behoefte aan een ruim gazon met ruimte voor schommel en zandbak. Een ouder echtpaar zal misschien een onderhoudsvrije tuin willen met hoge borders zodat er niet teveel kromgebogen gewerkt hoeft te worden. Wanneer je een goed tuinontwerp wilt ga dan eerst zelf met je plannen aan de slag. Meet je tuin en zet op papier wat je wensen zijn. Wil je een aantal bloemenborders of heb je liever mooie bestrating in je tuin. Ook het budget is belangrijk om in ogenschouw te nemen, overal hangt immers een prijskaartje aan. Kortom….voordat je bij een hovenier aanklopt zul je een aantal duidelijke ideeën moeten hebben over de invulling van je stukje grond. Bedenk alles goed van te voren want je moet er nog jaren tegenaan kijken.

Tuinontwerp maken door een erkend hovenier

Wanneer je ideeën helder zijn voor jezelf en je weet zo ongeveer hoeveel geld je over hebt voor een goed tuinontwerp dan kun je aankloppen bij een vakkundig hoveniersbedrijf.
De hovenier zal een afspraak met je maken om de situatie te komen bekijken. Tijdens de eerste kennismaking kun je duidelijk maken wat je plannen zijn. Het is ook handig om alvast de maten van de tuin te nemen en deze aan de hovenier te overhandigen. De ontwerpstudio gaat er vervolgens mee aan de gang. Er zullen een tweetal tuinschetsen worden gemaakt waar uit gekozen kan worden. Natuurlijk kunnen er nog een aantal aanpassingen aangebracht worden die je graag verwezenlijken wil. Voor elke tuin kun je goed doordachte vormgeving creëren en praktische oplossingen bedenken. Hoe groot of klein het lapje grond ook is, voor elke tuin kun je een goed toepasbaar ontwerp maken. Elk idee wat je zelf verzint kan misschien in het ontwerp gerealiseerd worden. Schroom dus niet en maak je plannen kenbaar aan de hovenier.

Offerte aanvragen

Ben je het helemaal eens met het ontwerp en is dit ook daadwerkelijk te realiseren dan kun je een offerte aanvragen. Er wordt door het hoveniersbedrijf vrijblijvend een begroting gemaakt welke materialen er gebruikt gaan worden en welke werkzaamheden er uitgevoerd dienen te worden. Wanneer de offerte/begroting helemaal rond is en je bent het er mee eens dan zal een plan gemaakt worden wanneer er wat gaat gebeuren. De gehele tuinaanleg zal helemaal gepland worden. Het hoveniersbedrijf zal proberen om zoveel mogelijk werkzaamheden achter elkaar uit te voeren zodat er zo min mogelijk last wordt ondervonden door de bewoners. Wanneer je zelf groene vingers hebt dan kun je met de hovenier afspreken om de tuinaanleg zelf uit te voeren. Je laat dan alleen het tuinontwerp en het beplantingsplan maken door het hoveniersbedrijf. Kijk voor informatie op de desbetreffende website.

Tuinontwerp

We horen graag van je

ADRES

Straat 54
5682 FT Uden

ALGEMEEN

KvK: 123456789
IBAN: NL42 RABO 0123456789

TELEFOON

123 456789

EMAIL

info@hovenierspecialist.nl

De hovenierspecialis