Tuinaanleg

De tuinaanleg

Wanneer je een nieuwe tuin wilt laten aanleggen dan is het belangrijk dat er een doordacht plan wordt gemaakt. Het is daarbij van belang dat je met een tuinarchitect contact opneemt en samen alles eens goed doorneemt. De architect zal daarbij de situatie bekijken om te kijken wat je wensen zijn. De architect zal, voordat hij aan de slag gaat, precies moeten weten wat de maten van het perceel zijn. Is het een nieuwe tuin die aangelegd moet worden of moet een bestaande tuin worden aangepast? Hij zal dan een voorlopige schets maken en deze dan met je doornemen. Dan kunnen er natuurlijk aanpassingen worden aangebracht die hij dan in zijn definitieve tekening zal verwerken. Je krijgt dan een vrijblijvende begroting. Wanneer je dan akkoord bent kan er planning worden gemaakt om de tuin aan te leggen. Hiervoor kan je offertes aanvragen bij verschillende hoveniers die je tuin dan volgens de tekening, in overleg met de architect aanleggen.

Soorten tuinen

Je kan een strakke tuin willen hebben waarbij je weinig onderhoud hebt. Bij een dergelijke tuin wordt veel met tegels gewerkt. Ook kan je daarbij wel rechthoekige borders gebruiken waarin overzichtelijk vaste platen worden aangebracht. Deze planten moeten dan ook weinig onderhoud vergen. Je bent een persoon die wel van een tuin houdt maar dan alleen om ervan te genieten en niet om erin te werken. Als je na het werk thuis komt wil je graag in de tuin een boek lezen in de salonhoek die overdekt is. Er moet eventueel een vuurtafel in de tafel geplaatst zijn om, wanneer het wat kouder wordt, er tijdens de avonduren gezellig met vrienden te kunnen genieten van een hapje en een drankje bij het vuur. Eventueel kan in de vuurtafel een barbecue worden opgenomen. Een vuurtafel is beter dan een vuurkorf omdat een vuurtafel aan alle kanten warmte afgeeft, terwijl een vuurkorf dat alleen doet aan de persoon die voor de korf zit. Dat zijn dus wensen die je vooraf kenbaar moet maken voordat de tuin ontworpen wordt. Bij een strakke tuin wordt vaak de tuin bij de inrichting van het huis betrokken. Men gaat vaak in een stijl verder bij het tuinontwerp.
Je kan ook kiezen voor een tuin met veel bloemen en planten die jaarlijks terugkomen. Daarbij kan je in de tuin een vijver laten opnemen. Dat zijn speelse tuinen die wel veel meer onderhoud vergen dan een strakke tuin.

Modern

Het zijn tegenwoordig vaak de jongeren die voor een strakke tuin kiezen. Ze willen niet in de tuin werken na een dag hard werken. Ze willen alleen genieten van de tuin en van het leven. Met vrienden in de tuin zitten dat is wat men vaak wilt. Toch wil men wel een tuin die mooi is maar weinig of geen onderhoud vergt. Dat kan, als de tuinarchitect al je wensen kent en deze op die manier kan gaan inrichten. Je kunt dat natuurlijk ook zelf proberen maar dan zal je na een verloop van een tijd merken dat hij helemaal niet zo is zoals je hem graag had gewild. Je moet namelijk verstand hebben van de aanleg maar ook van de gebruikte materialen en planten. Denk daarom goed na over de aanleg van een tuin en laat hem door erkende specialisten aanleggen.

Tuinaanleg
Tuinaanleggen met de hand

We horen graag van je

ADRES

Straat 54
5682 FT Uden

ALGEMEEN

KvK: 123456789
IBAN: NL42 RABO 0123456789

TELEFOON

123 456789

EMAIL

info@hovenierspecialist.nl

De hovenierspecialis